Hoeveel is uw KMO vastgoed waard?

Bedrijfsvastgoed verkopen: wat is het verschil met woningverkoop?

Vastgoed voor professioneel gebruik heeft bij verkoop een aantal overeenkomsten met de verkoop van particulier vastgoed. Er zijn evenwel ook wat verschillen. Die zorgen ervoor dat het verkopen van bedrijfspanden soms andere documenten en andere acties vereisen. We overlopen in dit artikel wat er precies anders is ten opzichte van de verkoop van huizen en appartement. Daar blijft het niet bij! We reiken u een aantal handige tips aan om uw KMO vastgoed optimaal te verkopen.

Hoeveel is uw KMO vastgoed waard?

Het grootste verschil tussen het verkopen van een woning en een bedrijfspand is de belasting op meerwaarde:

  • De winst bij verkoop van een handelspand is belastbaar als beroepsinkomen. Deze belasting bedraagt gemiddeld 16.5%.
  • Wanneer de verkoop van uw eigendom ook de stopzetting van uw zaak betekent, wordt u extra belast op de stopzettingsmeerwaarde.

Uw KMO vastgoed laten schatten: kom nu te weten hoeveel uw pand waard is!

Hoeveel is mijn bedrijfseigendom waard?

Bedrijfseigendom verkopen: een handig overzicht

Het verkopen van bedrijfsvastgoed maakt sommige mensen een beetje nerveus. Uw pand is misschien alleen relevant voor een specifieke markt, bijvoorbeeld wanneer het beschikt over een professionele keuken of opslagmogelijkheden. In dat geval is de vijver aan mogelijke kopers een stuk kleiner. Die kopers zijn weten dan vaak ook precies wat ze willen en zijn hanteren een zeker eisenpakket op hun zoektocht. Het is dan belangrijk om alle mogelijkheden en pluspunten van uw KMO vastgoed te laten zien aan potentiële kopers.

Bovendien hebt u hebt meer attesten en documenten nodig bij de verkoop van een handelspand. Als u deze goed voorbereidt, wint u vertrouwen bij de gegadigden en wordt verkopen meteen een stuk makkelijker.

Deze documenten dient u aan te leveren bij verkoop van professioneel vastgoed:

  • de stedenbouwkundige inlichtingen
  • het kadastraal plan
  • het bodemattest
  • het EPC (kleine) niet-residentiële gebouwen
  • het postinterventiedossier
  • het asbestattest (vanaf 23 november 2022)
  • de details van eventuele erfdienstbaarheid

Wees dus proactief en zorg ervoor dat uw dossier compleet is vooraleer u uw pand in de markt zet. Een professionele vastgoedpartner zoals KMO Vastgoed kan u hierin begeleiden.

Kom meteen te weten hoeveel uw bedrijfspand waard is!

Hoeveel is uw KMO vastgoed waard?

Een lucratieve en efficiënte verkoop begint bij een correcte schatting

Onze ervaring en kennis van de vastgoedwereld zijn verwerkt in een handige, online tool. Zo kunt u onmiddellijk zelf een betrouwbare schatting simuleren. U hebt meteen een idee van wat de verkoop van uw eigendom kan opleveren. Als uw pand over uitzonderlijke voordelen en elementen beschikt, laat u misschien graag een gedetailleerde schatting uitvoeren. Onze professionele schatter-experts bekijken uw eigendom in detail en maken een grondig schattingsrapport op dat rekening houdt met alle parameters. Alle schatter-experts van KMO Vastgoed zijn bovendien erkend door de Vlaamse Belastingsdienst.

Onze schatters-experten staan voor u klaar!

Wenst u meer ondersteuning dan een professionele schatting? Wij plannen de bezichtigingen en plaatsen uw pand zo interessant mogelijk in de markt. Uw dossier wordt volledig door ons opgevolgd en afgehandeld. Met KMO Vastgoed staat u er niet alleen voor!

Wilt u meer weten over de verkoop van uw professionele eigendom? Neem vrijblijvend contact met ons op.