Wat betekent het asbestattest voor de waarde van uw KMO vastgoed?

Laat uw bedrijfspand snel, correct en gratis schatten met de online tool van KMO Schatter!

Er werd al een tijdje over gesproken in de vastgoedwereld: het asbestattest. Binnenkort is het zover: bij verkoop van vastgoed dat gebouwd werd voor 2001, zal het verplicht zijn om een asbestattest aan te leveren. De nieuwe wet gaat in op 23 november 2022 en geldt zowel bij verkoop als bij verhuur, particulier en professioneel. Het verkrijgen van een asbestattest is dus een bijkomende verplichting wanneer u uw bedrijfspand wil verkopen. Met ons handige overzicht weet u precies wat u te wachten staat.

Wat betekent het asbestattest voor de waarde van uw KMO vastgoed?

Wilt u uw eigendom snel verkopen? Laat meteen een betrouwbare schatting uitvoeren door KMO Schatter!

Valt u onder de nieuwe wetgeving? Hier is een kort overzicht met de belangrijkste punten.

U dient een asbestattest te voorzien:

  • indien uw gebouw dateert van voor 2001
  • wanneer de compromis getekend wordt na 23 november 2022
  • tegen 2023

Hoe zit het dan met opbrengsteigendommen die u verhuurt? Bij verhuur is de eigenaar verplicht een asbestattest te hebben vanaf 2023. De huurders moeten hier een kopie van ontvangen.

Belangrijk om weten: een asbestattest is 10 jaar geldig.

Schat meteen de waarde van mijn pand

Wat betekent het asbestattest voor de waarde van uw KMO vastgoed?

Uw KMO vastgoed laten schatten: kom nu te weten wat uw bedrijfspand waard is

Als u het asbestattest liever wilt vermijden, moet u uw KMO vastgoed verkopen voor 23 november 2022. Concreet betekent dit dat de compromis ondertekend moet zijn door alle partijen. Elke vastgoedeigenaar droomt van het scenario van een snelle, lucratieve verkoop. De realiteit is helaas vaak anders. Uw bedrijfsvastgoed efficiënt verkopen vraagt kennis, strategie en een goede voorbereiding. U kunt er voor kiezen om dit zelf op te nemen of over te laten aan uw medewerkers. Mocht u dit liever uitbesteden, staat KMO Vastgoed u graag bij met raad en daad!

Ontdek onmiddellijk hoeveel uw pand u kan opleveren!

Schakelt u toch liever professionele hulp in?

Onze online tool verzamelt jaren ervaring, expertise en marktkennis. Dat neemt niet weg dat veel vastgoedeigenaars niet altijd tijd en mankracht hebben om de administratieve opvolging te bolwerken. Zeker als het snel moet gaan, is het een verstandig idee om professionele hulp in te schakelen. De schatter-experts van KMO Vastgoed bekijken alle parameters en bepalende factoren van uw eigendom. Op basis daarvan maken zij een uitgebreid schattingsverslag op. Dat houdt bijvoorbeeld ook rekening met de oppervlakte en concrete troeven zoals parkeergelegenheid. Die zaken zijn moeilijk correct af te wegen in een online tool. Hebt u het gevoel dat u gebaat zou zijn bij een persoonlijke schatting door een professionele schatter-expert? Wilt u uw KMO vastgoed nog voor de nieuwe wetgeving zo interessant mogelijk verkopen? Reken dan op KMO Vastgoed. Alle onze schatter-experts zijn bovendien erkend door de Vlaamse Belastingdienst.

Doe beroep op één van onze schatter-experts die erkend worden door de Vlaamse Belastingdienst.

Een schatting via onze tool online of door een schatter-expert van KMO Vastgoed is steeds vrijblijvend. U kunt er niets mee verliezen door de waarde van uw eigendom te laten schatten. Bij ons ontvangt u bovendien meteen een correcte schatting. Wie weet wordt u wel aangenaam verrast door de schatting. Overweegt u na de schatting om toch door te gaan met de verkoop van uw eigendom? Dan is KMO Vastgoed de partner die u nodig heeft! Wij verzorgen uw dossier van begin tot einde en zorgen voor de administratieve opvolging. U kunt u op uw bedrijf focussen, wij zorgen voor de meest interessante verkoop!

Heeft u nog bijkomende vragen? Wilt u een afspraak voor een gedetailleerde waardebepaling door een erkend vastgoedmakelaar? Neem vrijblijvend contact met ons op.